Marketing mentorálás és tanácsadás

Marketing mentorálás és tanácsadás középiskolásoknak, érettségizőknek, pályakezdőknek

Téma

Az online marketing mentorálás program keretében személyre szabott privát beszélgetést nyújtok pályaválasztással, egyetemi élettel és a későbbi szakmai elhelyezkedéssel kapcsolatosan.

Tematika

Ha mindig is voltak kérdéseid, itt a lehetőség, hogy feltedd! 😊 Nézzük meg, milyen tematikát fogunk érinteni.

Középiskola

Bevezetésképp a bemutatkozás után röviden arról fogunk beszélni, hogy hogyan lehet hatékonyan tanulni? Hogyan érdemes felkészülni az érettségire és a felsőoktatásra?

Felsőoktatás

Az egyik nagyobb blokk a felsőoktatásról szól majd. A következőket érintjük majd:

Szakmázás

A másik nagyobb blokk kapcsán bevezetlek a marketing szakmába. Többek között arra keressük a választ, hogy milyen területek és iparágak vannak a marketingen belül. A cél az, hogy részleteiben beszélgessünk arról, ami téged a leginkább érdekel. Röviden beszélek saját szakmámról a keresőoptimalizálásról (SEO) és a weboldalakról is. Megnézzük ezek az eszközök hol helyezkednek el a marketingen belül.

Ezeket is érintjük majd:

  • Diákmunka előnyök / hátrányok.
  • Gyakornoki pozíciók (már az egyetem alatt).
  • Családi vállalkozás előnyök / hátrányok.
  • Saját “vállalkozás”, homokozó / bébiprojekt.
  • Vállalkozási formák: KKV és multi szektor, egyéni vállalkozás.
  • Hova lehet eljutni? Junior és senior marketinges pozíciók.

A mentorálás után egy útikalauzt (kvázi egy prezit) is kapni fogsz, amiben további hasznos anyagokat találhatsz a marketingről. Ebben többek között szakkönyvek, blogok, cikkek, online képzések és egyéb hasznos linkek vannak.

Gyakorlat

Ha van már bármilyen hobbi projekted (blog, közösségi média oldal, esetleg családi vállalkozás, stb.), akkor konkrét gyakorlati megoldásokat fogunk megnézni, hogy jobb eredményeket érhess el. Ha nincs jelenleg futó “bébi” projekted, akkor segítek kitalálni egyet, amivel el tudsz indulni a marketing rejtelmeiben.

A programot korábban az Antall József Tudásközpont berkein belül végeztem, de már lehetőség van akár egyéni, akár csoportos mentorálásra is jelentkezni.

To Be Continued...

Felkeltette az előadás az érdeklődésed? Pont ezt vagy egy ehhez hasonló előadást szeretnél? Szuper! Vedd fel velem a kapcsolatot!