Milyen a kereskedelem és marketing szak? Mit csinál egy marketinges?

√Črdekel a kereskedelem √©s marketing szak, de fogalmad sincs arr√≥l, hogy mit csin√°l egy marketinges? Seg√≠tek! A leggyakrabban felmer√ľlŇĎ k√©rd√©sekre v√°laszolok.

Kereskedelem és marketing gyakori kérdések

√Črdekel a kereskedelem √©s marketing szak, de nem tudod eld√∂nteni, hogy meg√©ri-e belev√°gni? Milyen neh√©z az egyetem? Mit lehet ott tanulni? √Čs egy√°ltal√°n mennyi p√©nzt lehet vele keresni? Bennem is ezek a k√©rd√©sek fogalmaz√≥dtak meg, √ļgyhogy abszol√ļt ismerŇĎs a szitu√°ci√≥. Szinte semmit sem tudtam a marketingrŇĎl mielŇĎtt belev√°gtam. Megb√°ntam?

TL;DR: Nem!

√Čn sem tudtam azonnal eld√∂nteni, hogy meg√©ri-e a marketing szakot v√°lasztani, √ļgyhogy hasonl√≥ cipŇĎben j√°rhattam, mint most te. Betekint√©st ny√ļjtok neked a marketing szakma rejtelmeibe, hogy k√∂nnyebben el tudd d√∂nteni, neked val√≥-e a kereskedelem √©s marketing szak.

√ćme egy kis √≠zel√≠tŇĎ a leggyakrabban feltett k√©rd√©sekbŇĎl:

Mi az a marketing?

A marketing t√∂bb t√°rsadalomtudom√°ny kombin√°ci√≥ja, ami a k√∂zgazdas√°gtannal f√ľgg √∂ssze. Legt√∂bbsz√∂r m√©gsem tudom√°nyk√©nt, hanem egy v√°llalati tev√©kenys√©gk√©nt √©s szakmak√©nt gondolunk r√°.

Mit csin√°l egy marketinges?

A marketinges feladata: a vásárlók igényeinek maximális kielégítésének érdekében elemzi a piacot, a versenytársakat, meghatározza a termékeket és szolgáltatásokat, a hozzájuk tartozó árakat és befolyásolja a vásárlókat.

Mennyit keres egy marketinges?

Igen sokt√©nyezŇĎs ez a ‚Äúm√°trix‚ÄĚ, de egy marketing asszisztens √°tlagb√©re kb. nett√≥ 250-300 ezer forintt√≥l indul. A t√©nyleges tud√°s √©s szakmai tapasztalat pedig igen sokat dob a fizet√©sen.

Mit csinál egy közgazdász?

A k√∂zgazd√°szok t√∂bbek k√∂z√∂tt gazdas√°gi √©s t√°rsadalmi probl√©m√°kat elemeznek, √©s minden opci√≥t fel√ľlvizsg√°lva megold√°st tal√°lnak r√°juk.

A legjobb tud√°som szerint pr√≥b√°lom megv√°laszolni azokat a k√©rd√©seket, amelyeken √©n is sokat agyaltan. De j√≥ ha tudod: az al√°bbi v√°laszok erŇĎsen szubjekt√≠v v√©lem√©nyt tartalmaznak. N√©zz√ľk!

Mi a kereskedelem és marketing szak célja?

A kereskedelem √©s marketing szak c√©lj√°t kiv√°l√≥an megfogalmazz√°k, √©s √∂sszegyŇĪjtik a tov√°bbtanul√°ssal / felv√©telivel foglalkoz√≥ oldalak. Nem hiszem, hogy elŇĎr√©bb lenn√©k, ha egy az egyben bem√°soln√°m neked ugyanazt, amit ezeken az oldalakon am√ļgy is meg tudsz tal√°lni.

Ezekkel az √∂sszefoglal√≥kkal viszont van egy kis baj: m√©gpedig az, hogy csak akkor fogod √©rteni, ha m√°r elv√©gezted a szakot vagy legal√°bb folyamat√°ban l√°tod a k√©pz√©st. Legal√°bbis, ha magamb√≥l indulok ki, √©n szinte semmit sem √©rtettem ezekbŇĎl a le√≠r√°sokb√≥l. Szerintem sokan vannak m√©g √≠gy ezzel.

R√∂viden teh√°t a kereskedelem √©s marketing szak c√©lja, hogy olyan gazdas√°gi szakembereket, k√∂zgazd√°szokat k√©pezzen, akik alkalmasak a term√©kek √©s szolg√°ltat√°sok megtervez√©s√©re, beszerz√©s√©re √©s √©rt√©kes√≠t√©s√©re a kereslet √©s k√≠n√°lat mindenkori √∂sszef√ľgg√©seit figyelembe v√©ve.

A hagyományos marketing pedig tényleg ezt jelenti.

Milyen szakképzettséget ad a kereskedelem és marketing szak?

K√∂zgazd√°sz szakk√©pzetts√©get ad a kereskedelem √©s marketing szak, ahogyan t√∂bb m√°sik, hasonl√≥ szak is. Teh√°t hivatalosan k√∂zgazd√°sz leszel, ha elv√©gzed a k√©pz√©st, ahogyan √©n is az lettem. Angol megfelelŇĎje az economist (in commerce and marketing).

Ha kíváncsi vagy miben más a marketing és menedzsment szak, kattints a linkre!

Milyen tantárgyak vannak a kereskedelem és marketing szakon?

A kereskedelem √©s marketing tant√°rgyak a legt√∂bb egyetemen megegyeznek, legal√°bbis az alaptant√°rgyak. Ez√©rt igyekeztem azokat √∂sszegyŇĪjteni, amelyek a legink√°bb jellemzŇĎek a szak eset√©ben ‚Äď oktat√°si int√©zm√©nyektŇĎl f√ľggetlen√ľl.

Ezekre az általános tárgyakra számíthatsz:

 • mikro√∂kon√≥mia,
 • makro√∂kon√≥mia,
 • nemzetk√∂zi gazdas√°gtan,
 • gazdas√°gi matematika,
 • statisztika,
 • v√°llalatgazdas√°gtan,
 • sz√°mvitel,
 • p√©nz√ľgytan,
 • v√°llalati p√©nz√ľgyek,
 • gazdas√°gi √©s kereskedelmi jog,
 • vezet√©s √©s szervez√©s,
 • logisztika,
 • √ľzleti kommunik√°ci√≥,
 • fogyaszt√≥i magatart√°s
 • √©s term√©szetesen lesznek t√∂ltel√©k t√°rgyak is, mint p√©ld√°ul a filoz√≥fia.

Ezeket a tant√°rgyakat nevezhetj√ľk alapoz√≥ t√°rgyaknak is, amelyek √°tfog√≥ ismereteket ny√ļjtanak a gazdas√°gr√≥l, a gazdas√°g mŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl. Elsaj√°t√≠thatsz k√ľl√∂nb√∂zŇĎ m√≥dszereket, modelleket a gazdas√°gi folyamatok elemz√©s√©re.

De jöjjön a lényeg. Ezekkel a kifejezetten marketinges tárgyakkal fogsz találkozni:

 • marketing,
 • marketingkommunik√°ci√≥,
 • marketingkutat√°s,
 • marketingmenedzsment,
 • business marketing,
 • r√©gi√≥- √©s telep√ľl√©smarketing,
 • nemzetk√∂zi marketing,
 • kereskedelmi marketing
 • √©s egy√©b specializ√°lt marketinges t√°rgyak szakir√°nyt√≥l f√ľggŇĎen, mint p√©ld√°ul az online marketing (errŇĎl k√©sŇĎbb).

A kereskedelem √©s marketing szak b√ľf√©szak?

Nagyon sok weboldalon, fórumon (pl. a gyakorikerdesek.hu-n) találkozhatsz ehhez hasonló kérdésekkel.

Nem, nem b√ľf√©szak a kereskedelem √©s marketing szak. Term√©szetesen, ha valaki 2-essel bukd√°csol v√©gig az egyetemen, √©s semmi pluszt nem tesz bele, akkor t√©nyleg nem nagyon fogja tudni hasznos√≠tani a (nem l√©tezŇĎ) tud√°s√°t.

EllenkezŇĎ esetben pedig igen j√≥l el lehet helyezkedni a marketing b√°rmely ter√ľlet√©n. N√©zd csak meg a d√°tumot azokon a k√©rd√©seken. A marketinget is el√©rte a munkaerŇĎpiaci v√°ls√°g, azaz kezd hi√°nyszakma lenni, hiszen azok a c√©gek, akik nem haszn√°lnak marketinget, igen nehezen r√ļghatnak manaps√°g m√°r labd√°ba.

Ezt j√≥l mutatja az, hogy egyre t√∂bb kisv√°llalkoz√°s is ig√©nybe vesz marketing szolg√°ltat√°sokat, de ha m√°st nem is, kiszervezi marketingj√©t egy marketing√ľgyn√∂ks√©gnek, amelybŇĎl szint√©n egyre t√∂bb van napjainkban.

A b√ľf√©szakos v√°laszol√≥k v√©lem√©ny√©t engedd el! Keress ink√°bb olyan fiatalokat, akik kereskedelem √©s marketing szakon v√©geztek, a szakm√°jukban dolgoznak √©s k√©rd ki a tan√°csukat!

Szerencs√©re el√©g sok lehetŇĎs√©ged van erre. Keress blogokat a Google seg√≠ts√©g√©vel, vedd fel a kapcsolatot a szerzŇĎikkel, kutass v√°laszok ut√°n a LinkedInen vagy vedd fel a kapcsolatot n√©h√°ny marketing√ľgyn√∂ks√©ggel.

Biztos vagyok benne, hogy valamelyik √ļt sikerre fog vezetni √©s gyakorlati tapasztalatokat is meghallgathatsz. De nem utols√≥ sorban engem is nyugodtan keress fel √©s seg√≠tek!

Mennyit keres egy marketinges?

Igaz√°n neh√©z pontos √©s √°tfog√≥ k√©pet adni arr√≥l, hogy mennyit lehet keresni egy k√∂zgazd√°sz diplom√°val. Teh√°t az a k√©rd√©s, hogy ‚Äúmennyit keres egy k√∂zgazd√°sz vagy mennyit keres egy marketinges?‚ÄĚ t√ļl t√°g. Erre itt van egy kiv√°l√≥ eszk√∂z, ami adhat egy k√©pet. Kattints a B√©rir√°nytŇĪ√©rt, de ezek az adatok is csak t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪek!

Arr√≥l pedig, hogy mi√©rt becs√ľlik al√° sokan a marketingeseket, √©s a marketingesek √≥rab√©r√©t, a linkre kattintva elolvashatsz egy j√≥ kis cikket. B√≥nuszk√©nt t√∂bb √∂tletet is tal√°lhatsz benne az online marketing szakm√°ban t√∂rt√©nŇĎ elhelyezked√©sre.

ūüćŅ

√Člvezed a cikket?

Akkor iratkozz fel hasonl√≥ tartalmak√©rt, √©s az elsŇĎk k√∂z√∂tt lehetsz, akik megkapj√°k az √ļj anyagot! Csak egy email c√≠met kell megadnod √©s folytathatod is az olvas√°st.

Hogyan lehet elhelyezkedni egy kereskedelem és marketing szakon szerzett diplomával?

Szerintem most √©rkezt√ľnk ahhoz a ponthoz, ami tal√°n a legjobban √©rdekel t√©ged (a marketinges fizet√©se ut√°n). Ha nem tudod, hogy mit dolgozik egy marketinges, honnan is tudhatn√°d, hogy marketinget szeretn√©l tanulni? Teh√°t itt az ideje feltenn√ľnk azt a k√©rd√©st, hogy:

Mit csin√°l egy marketinges?

A marketinges az marketinges, nem de? H√°t nem √©ppens√©ggel‚Ķ Az egyes marketing szakter√ľletek jobban is elt√©rnek, mint hinn√©d!

√Čn p√©ld√°ul √≠gy k√©pzeltem el magam a marketing diploma ut√°n:

Kereskedelem és marketing elhelyezkedés

A barátaim pedig így:

Kereskedelem és marketing mit csinál

A viccet f√©lret√©ve erre a k√©rd√©sre igen neh√©z lenne egy kiel√©g√≠tŇĎ, mindenre kiterjedŇĎ v√°laszt adni, de mielŇĎtt r√©szletezn√©m, hogy milyen ir√°nyba lehet elindulni, n√©zz√ľk meg mi a marketing fogalma:

A marketing fogalma √©rthetŇĎen, konyhanyelven

Egy lehets√©ges defin√≠ci√≥ a sok k√∂z√ľl:

A marketing feladata minden olyan v√°llalati tev√©kenys√©g, amely a vevŇĎk/fogyaszt√≥k ig√©nyeinek kiel√©g√≠t√©se √©rdek√©ben elemzi a piacot, meghat√°rozza az eladni k√≠v√°nt term√©keket √©s szolg√°ltat√°sokat, megismerteti azokat a fogyaszt√≥kkal, kialak√≠tja az √°rakat, megszervezi az √©rt√©kes√≠t√©st √©s befoly√°solja a v√°s√°rl√≥kat a profit maximaliz√°l√°sa √©rdek√©ben.

Igaz√°b√≥l a ‚Äúmit csin√°l egy marketinges?‚ÄĚ k√©rd√©sre t√∂k√©letesen v√°laszol ez a defin√≠ci√≥, csak azt nem √°rulja el, hogy hogyan. Na akkor l√°ssuk v√©gre, hogy milyen ir√°nyba is indulhatsz el egy kereskedelem √©s marketing szakon szerzett diplom√°val.

Fontos! A k√∂zgazd√°sz diplom√°val bet√∂lthetŇĎ munkak√∂r√∂k sz√©les sk√°l√°j√°n lehetne elindulni, de ebben a bejegyz√©sben a kifejezetten marketinges √°ll√°sok ut√°n kutatunk.

A marketing szakter√ľletei

√ćme a legn√©pszerŇĪbb marketinges beoszt√°sok megnevez√©se a hozz√°juk tartoz√≥ feladatokkal mindenf√©le rendszerez√©s vagy al√°-f√∂l√© rendelts√©g n√©lk√ľl.

Marketing asszisztens

A marketing asszisztens alapvetŇĎ marketingfeladatokat l√°t el a c√©gen bel√ľl. ElŇĎk√©sz√≠ti a kamp√°nyokhoz sz√ľks√©ges tennival√≥kat, menedzseli a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia fel√ľleteket, k√∂zremŇĪk√∂dik a tartalommarketingben, mint cikk√≠r√≥, megtervezi √©s kivitelezi a hirdet√©seket, de √°ltal√°ban √©s j√≥ esetben a brainstormingb√≥l sem marad ki.

Sz√∂veg√≠r√≥ (cikk√≠r√≥, √ļjs√°g√≠r√≥, blogger)

A sz√∂veg√≠r√≥ napi feladatai k√∂z√© tartozik, hogy cikkeket √≠r a c√©g vagy a c√©ggel kapcsolatban √°ll√≥ partnerek/√ľgyfelek sz√°m√°ra, de k√ľl√∂nb√∂zŇĎ prom√≥ci√≥s anyagokhoz, p√©ld√°ul hirdet√©sekhez is √≠rhat sz√∂veget.

Reklámszövegíró

A rekl√°msz√∂veg√≠r√≥ egy√ľtt dolgozik a kreat√≠v csapattal, ahol kreat√≠v sz√∂veg√≠r√°ssal foglalkozik, √©s elsŇĎsorban rekl√°mok sz√∂veg√©t √≠rja meg, legyen az egy t√©v√©rekl√°m vagy egy k√∂z√∂ss√©gi m√©dia rekl√°m.

Média menedzser

A m√©dia menedzser a hagyom√°nyosnak sz√°m√≠t√≥ rekl√°meszk√∂z√∂k v√°s√°rl√°s√°val foglalkozik. Kapcsolatot tart a m√©dia√ľgyn√∂ks√©gekkel, akiktŇĎl a hirdet√©seket rendeli, de a hat√©kony kamp√°nyok megtervez√©s√©ben is szerepet j√°tszik.

Rekl√°mmenedzser

A rekl√°mmenedzser a c√©g term√©keivel √©s szolg√°ltat√°saival kapcsolatos rekl√°mokat, hirdet√©seket tervezi √©s koordin√°lja. Hasonl√≠t munkak√∂re a m√©dia menedzser√©hez, de igaz√°b√≥l nem felt√©tlen√ľl foglalkozik a v√°s√°rl√°ssal, azt a m√©dia menedzserre b√≠zza, m√≠g ŇĎ a strat√©gi√°√©rt felel.

Marketing menedzser

A marketing menedzser feladata, hogy kidolgozza a cég marketing stratégiáját. További feladatai közé tartozik, hogy megtervezi a cég termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztéseit, kialakítja az árpolitikát, meghatározza a költségeket, továbbá átfogóan irányítja a marketing csapatot. Az egyik legvágyottabb pozíció az asszisztensek szemében.

Online marketing menedzser

Mit csin√°lhat √©s milyen ter√ľletek k√∂z√ľl v√°laszthat egy online marketing menedzser? Hossz√ļ √©s r√©szletezŇĎ magyar√°zatot a linken tal√°lsz, de t√∂bbek k√∂z√∂tt ezekkel a feladatokkal foglalkozhat: email marketing, keresŇĎmarketing (SEM), keresŇĎoptimaliz√°l√°s (SEO), konverzi√≥optimaliz√°l√°s (CRO), fizetett hirdet√©skezel√©s (PPC), tartalommarketing, k√∂z√∂ss√©gi m√©dia marketing (SMM), PR, analitika √©s growth hacking.

M√°rkamenedzser

A brand menedzser, azaz a m√°rkamenedzser a c√©g adott term√©keit/m√°rk√°it menedzseli a min√©l sikeresebb √©rt√©kes√≠t√©s √©rdek√©ben. Kamp√°nyokat dolgoz ki ennek elŇĎseg√≠t√©s√©re, elemzi a piacot, a versenyt√°rsakat √©s fogyaszt√≥i kutat√°sokat v√©gez vagy v√©geztet.

PR menedzser

A PR menedzser elŇĎseg√≠ti a pozit√≠v v√°llalati k√©p kialak√≠t√°s√°t a nyilv√°nos szf√©r√°ban, azaz a partnerek, az √ľgyfelek √©s a k√ľlvil√°g fel√©. Sajt√≥megjelen√©seket, publik√°ci√≥kat, cikkeket √≠r, szerkeszt √©s kapcsolatai √°ltal megjelenteti ezeket.

Piackutató

A piackutató a marketingkutatás vagy piackutatás során kvalitatív és kvantitatív kutatási módszerekkel vizsgálja a piacot, és a cég termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatban végez piackutatást. Statisztikai módszereket használ a következtetések és javaslattételek megfogalmazása érdekében, hogy a marketingstratégiát támogassa.

Marketing tanácsadó

A marketing tan√°csad√≥ √°ltal√°ban marketing√ľgyn√∂ks√©gn√©l dolgozik, de elhelyezkedhet egy c√©g marketingoszt√°ly√°n bel√ľl is. Seg√≠ti az √ľgyfeleket megismertetni a leg√ļjabb trendekkel √©s hat√©kony marketingstrat√©gi√°t alak√≠t ki sz√°mukra. Saj√°t elŇĎad√°sokat, workshopokat tart √©s konferenci√°kra j√°r a kapcsolat√©p√≠t√©s √©s szakmai elismerts√©g √©rdek√©ben.

Kreat√≠v (mŇĪv√©szeti) igazgat√≥

A kreat√≠v vagy mŇĪv√©szeti igazgat√≥ a kreat√≠v csoport tev√©kenys√©geit ir√°ny√≠tja. A hagyom√°nyos rekl√°meszk√∂z√∂kben (telev√≠zi√≥, √ļjs√°g, magazin) megjelenŇĎ rekl√°mokban felhaszn√°lt vizu√°lis anyagok√©rt felel, az ezzel kapcsolatos feladatokat √©s munkafolyamatokat ir√°ny√≠tja. JellemzŇĎen nagy √ľgyn√∂ks√©gekn√©l van erre dedik√°lt szakember.

Marketing igazgató

A marketing igazgat√≥ ellenŇĎrzi a c√©g term√©keivel √©s szolg√°ltat√°saival kapcsolatos marketingtev√©kenys√©geket, meghat√°rozza a fejlŇĎd√©s ir√°nyvonal√°t a c√©g r√∂vidt√°v√ļ √©s hossz√ļt√°v√ļ c√©ljainak figyelembev√©tel√©vel marketing strat√©gi√°kat dolgoz ki, folyamatosan vizsg√°lja a piaci helyzetet √©s aj√°nlatot tesz a c√©gvezet√©snek a fejleszt√©s √©rdek√©ben.

Szabad√ļsz√≥ / freelancer

A szabad√ļsz√≥ (angolul freelancer) igaz√°b√≥l c√©gtŇĎl f√ľggetlen√ľl dolgozik megb√≠z√°sos, azaz projektalapon. Az elŇĎzŇĎekben felsorolt munkak√∂r√∂k k√∂z√ľl b√°rmelyiket bet√∂ltheti. C√©lja, hogy szakter√ľlet√©t magas szak√©rtelemmel √©s magas minŇĎs√©gben k√©pviselje az elismer√©s √©rdek√©ben.

Saj√°t v√°llalkoz√°s marketingese

Nem utols√≥ sorban pedig saj√°t v√°llalkoz√°sodban vagy ak√°r csal√°di v√°llalkoz√°sotokban lehetsz a c√©getek √∂n√°ll√≥ marketingese. √Ėn√°ll√≥an felelhetsz a felsorolt tev√©kenys√©gek√©rt √ļgy, ahogy j√≥nak l√°tod. Marketingstrat√©gi√°t alak√≠thatsz ki, √©s azokat a marketingeszk√∂z√∂ket veheted ig√©nybe, amelyekre a c√©gnek legink√°bb kapacit√°sa van. A feladatok egy r√©sz√©t ki tudod szervezni alv√°llalkoz√≥knak (√ľgyn√∂ks√©gek, esetleg m√°sik freelancer), √©s ezek minŇĎs√©g√©√©rt te felelsz majd.

Mit tanultunk ebbŇĎl?

Rem√©lem a fenti k√©rd√©sek megv√°laszol√°s√°val siker√ľlt jobban belel√°tnod egy marketinges h√©tk√∂znapjaiba.

Azt fontos l√°tni, hogy √∂nmag√°ban egy kereskedelem √©s marketing szak elv√©gz√©se nem elegendŇĎ az √©rv√©nyes√ľl√©shez. Csup√°n az, amit tan√≠tanak √©deskev√©s lesz a j√∂vŇĎben (fŇĎleg ha csak azt tanulod meg, amit visszak√©rnek a z√°rthelyik √©s vizsg√°k alkalm√°val).

Neked bele kell tenned a magad√©t, √©s nyitottnak kell lenned arra, hogy kapcsol√≥d√≥, de ak√°r √ļj szakter√ľleteket is megtanulj.

B√≥nusz inf√≥k√©nt elmes√©lek errŇĎl egy saj√°t tapasztalatot.

Bónusz infó

Jelenleg ugyeb√°r az online marketing d√ľb√∂r√∂g. Ehhez k√©pest csup√°n a 6. f√©l√©vben tal√°lkoztam ezzel a kifejez√©ssel. Nem el√≠r√°s, csup√°n a hatodik f√©l√©vben volt √ļgynevezett online marketing √©s kommunik√°ci√≥ tant√°rgyam, √©s az is csak az√©rt, mert marketing inform√°ci√≥ menedzsment szakir√°nyt v√°lasztottuk az egyetemen.

Ha m√°s szakir√°nyon tanultunk volna tov√°bb, semmi alapot nem kaptunk volna az online marketingrŇĎl. Sokszor besz√©lt√ľk magunk k√∂z√∂tt a csoportt√°rsaimmal, hogy vajon mikor fogunk m√°r tanulni a k√∂z√∂ss√©gi oldalakr√≥l vagy b√°rmilyen online hirdet√©srŇĎl. H√°t erre a hatodik f√©l√©vig v√°rni kellett, √©s az idŇĎ szŇĪke miatt sajnos csak az alapokkal tudtunk megismerkedni.

Teh√°t √∂sszefoglalva: a marketing egy igen szerte√°gaz√≥ tudom√°nyter√ľlet, amibe neked is bele kell tenned a tanulni akar√°s v√°gy√°t, √©s m√°s forr√°sokb√≥l is magadba kell sz√≠vnod a tud√°st, hogy k√©sŇĎbb meg tudj √°llni a l√°badon.

Rem√©lem, hogy ez a kereskedelem √©s marketing szak v√©lem√©ny r√∂viden seg√≠tett belel√°tni abba, hogy mit csin√°l egy k√∂zgazd√°sz, legal√°bbis egy ‚Äúmarketinges k√∂zgazd√°sz‚ÄĚ.

Hasznos volt a cikk?

Minden visszajelzés fontos.
Szavazz, hogy jobb tartalmak sz√ľlessenek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

‚Źį

Szor√≠t az idŇĎ?

Nincs idŇĎd elolvasni? Semmi gond.
K√ľldd el a cikket emailben magadnak vagy valaki m√°snak:

Email k√ľld√©se
ūüĎé

Sajn√°lom, ha nem tetszett!

K√©rlek mondd el, mi nem tetszett a cikkben, hogy min√©l elŇĎbb jav√≠thassam! Minden megl√°t√°s szuper hasznos.

ūüĎć

√Ėr√ľl√∂k, hogy tetszett!

√Ėr√ľl√∂k, hogy tetszett a cikk! B√°rmi komment, visszajelz√©s? Minden megl√°t√°s szuper hasznos.

Az oldal s√ľtiket gyŇĪjt. Mi√©rt?