Milyen volt a Google Ground Talent Camp?

2018-ban volt szerencsém részt venni a Google nyári táborán, ami az egyik legjobb rendezvény volt, amin járhattam. Az idei táborra pedig már javában tart a jelentkezés, ezért röviden összefoglaltam, hogy mi is volt ennyire jó benne, hátha te is kedvet kapsz hozzá.

Mi az a Google Ground Talent Camp?

A Google Ground Talent Camp a Google nyári oktatótáborja a feltörekvő online marketinges generációnak.

A tábor célja, hogy bevezessen a Google PPC alapú hirdetési szolgáltatásába az online marketing alapjain keresztül. Ennek érdekében részletesen bemutatják a Google Analytics, a Google Ads és a YouTube platformokat az egyes előadások keretein belül.

Google Ground Talent Camp 2018

A 2018-as Google tábor augusztus utolsó két hetében került megrendezésre a Google Groundon, ami a budapesti Nagytemplom utca 30. szám alatt található a Corvin-sétánytól kb. 5 perc sétára.

Google Ground Budapest
Forrás: Google Ground

A hely nagyon inspiráló. A Google-től megszokott színesség jellemzi az egész rendezvényközpontot: színes székek, fények, babzsákok, de még egy titkos szoba is van, ami egy könyvespolc mögé van elrejtve. Az ajtó pedig maga a könyvespolc. Zseniális.

Google Grund a Grundon, a Corvin sétány mellett
Forrás: Google Ground

Google Ground Talent Camp jelentkezés és regisztráció

A táborra való jelentkezés pofonegyszerű volt.

  1. Digital Workshop: regisztráltam a Grow with Google oldalon, és teljesítettem a minimum elvárt 3 témakört.
  2. Kreatív pályamunka: feltöltöttem egy kreatív pályamunkát, amiben néhány kérdésre minél frappánsabb választ kellett adnom. A munkához legalább egy Google terméket (szoftvert) kellett felhasználni. Én a Google Slides-t (Diák) használtam, míg mások például a YouTube-ot vagy a Google Térképeket.
  3. Önéletrajz: frissítettem az önéletrajzom.
  4. Google Drive: az összes anyagot feltöltöttem egy Google Drive mappába és megosztottam a megadott email címmel.
  5. Regisztráció: végül kitöltöttem a regisztrációs formot a weboldalukon.

A jelentkezések értékelése során 40-60 arányban veszik figyelembe a jelentkezők szakmai hátterét és a kreativitását. Tehát ne aggódj, ha épp nem kereskedelem és marketing szakos hallgató vagy, mert bárki jelentkezhet.

A 2020-as Google Ground Talent Camp-re a linkre kattintva tudsz jelentkezni 2020. július 10-ig: https://events.withgoogle.com/google-talent-camp-2020/jelentkezes/

Google Ground Talent Camp programok

A rendezvény két hetes volt, tehát a hétvégék kivételével összesen 10 napot töltöttünk a Google oktatóbázisán. Bemutatom a legfőbb lépcsőket, amelyeken keresztül haladt a tábor.

A projekt

A szervezők 4-6 fős csoportokba osztották be a táborozókat. Minden csapat kapott egy KKV-t, amelynek a tulajdonosával szorosan együtt kellett dolgozni a két hét alatt. Lényegében létre kellett hoznunk a vállalkozásnak egy weboldalt néhány landoló oldallal, amelyeket hirdetni kellett a Google Ads segítségével. Majd az eredményeket elemeztük, és végső soron fel kellett állítanunk egy marketingstratégiát.

Az ügynökség

Minden Ads fiókba feltöltöttek 20 000 Ft-ot, majd annak elköltése után kaptunk még egyszer ennyit kupon formájában. Kezdő PPC-sekként persze kellettek szakemberek, akik arról gondoskodtak, hogy ne felelőtlenül költsük el a rendelkezésünkre álló összeget, hanem annak értelme is legyen.

Ezen a ponton léptek be a Google partner ügynökségek. A mi csapatunk a Mito ügynökséggel dolgozhatott együtt, akiktől két PPC szakember érkezett a segítségünkre, hogy hasznos tippekkel lássanak el bennünket.

WordPress weboldalkészítés

Megkaptunk egy előre telepített WordPress alapú weboldalt, ahol az oktatáson megismert módszerek szerint fel kellett építenünk a weboldalt. Page builder segítségével elkészítettük az ügyfél honlapját, majd létrehoztunk néhány landing page-et, amelyeket később hirdetni szerettünk volna.

Google Analytics

Megismerkedtünk a Google Analytics rendszerével, bekötöttük a weboldalba, majd beállítottuk a kívánt konverziós célokat, hogy elemezni tudjuk a landoló oldalak teljesítményét.

Megismertük a Google Ads alapjait: a legfontosabb kampánytípusokat és a szükséges beállításokat. A Google Ads segítségével landoló oldalakat hirdettünk a Google hirdetési rendszerén keresztül. Elsősorban search és display kampányokat készítettünk az ügyfelünk számára.

A Google Ground Talent Camp végén pedig letettük a Google Ads alapjai vizsgát (Google Ads Fundamentals) a Google Academy-n keresztül. Ez azóta már Skillshop néven fut.

Prezentáció

Eredményeinket a tábor végén kellett prezentálnunk. Be kellett mutatnunk a bírálók számára, hogy mit miért csináltunk, és ismertetnünk kellett az online marketing stratégiát, amelyet a KKV számára készítettünk el.

Állásbörze

A Google Ground Talent Camp egyik kiemelt eseménye egy állásbörze volt, ahol a kiemelt Google partner ügynökségekkel lehetett beszélgetni. A táborozók közül sokan átadták frissen nyomtatott önéletrajzukat, hogy juniorként elhelyezkedhessenek a PPC szakma rejtelmeiben.

Google Ground Talent Camp catering

Az inspiráló előadások mellett az ellátásra sem lehet panasz. Bőséges ebéd várta a résztvevőket: lehetett választani húsos és vegetáriánus menü közül is, de az ételérzékenyekre is gondoltak. A finom ebéd mellett mindig volt friss gyümölcs és nassolnivaló is. A folyadékbevitelről pedig egy vízautomata és a kifogyhatatlan kávéfőző gondoskodott.

Konklúzió

A Google Ground Talent Camp zseniális volt, ahogyan már a bejegyzés elején lelőttem a poént. Tényleg az egyik legjobb rendezvény volt, amin részt vehettem. Kiváló előadóktól hallgathattunk meg inspiráló előadásokat. Részben az egyik ott elhangzott előadás miatt döntöttem úgy, hogy vállalkozni fogok. Szóval ezúton is köszönöm a lehetőséget a szervezőknek.

Nem mellesleg tök jó Google-ös ajándékcuccokat lehetett bezsebelni, de volt két meglepetésprogram is, ami maradjon csak meglepetés az új résztvevők számára. Irány a jelentkezés!

Visszajelzés

Hasznos volt a cikk?

Kérlek szavazz, hogy még jobbak lehessenek a cikkek! Neked egy gyors kattintás, nekem hatalmas segítség. Minden visszajelzést olvasok. És még az email címed sem kérem el hozzá.

Feliratkozás

Iratkozz fel!

Ha tetszett a cikk, én pedig küldök egy emailt, ha újat írok a témában!

  • A hónap legérdekesebb marketinges újdonsága
  • Azonnal használható produktivitási tippek
  • Bármikor könnyedén leiratkozhatsz