Brief jelentése

Brief

A brief egy olyan dokumentum, amiben a megbízó tájékoztatja a megbízottat az általa megrendelt munka elvégzéséhez szükséges minden információról.

Brief jelentése

A brief tehát egy olyan anyag (a formai követelmények másodlagosak), amiben minden fontos paramétert megtalálunk a munka maradéktalan elvégzéséhez.

A briefet célszerű a megbízónak és a kivitelezőnek kooperációban elkészíteni, hogy mindkét fél szempontrendszere érvényesülni tudjon, hogy mindkét fél feltegye a maga kérdéseit és megkapja rá a válaszokat.

Ügynökségeknél általában a projektmenedzser (más néven account vagy ügyfélkapcsolatos) feladata a brief bekérése és véglegesítése az ügyféllel közösen. A csapat többi tagjának pedig majd ő fogja átadni a munkavégzéshez szükséges információkat.

Egy brief annál jobb minél részletesebb, minél több dologra kitér. Kerüljük a szóbeliséget, mindennek legyen nyoma. Hosszú (több oldalas) briefeknél mindenképp készítsünk kivonatot, hogy a kulcsmondatokat egy helyen láthassuk.

A dokumentum célja, hogy a kivitelező maradéktalanul megvalósíthassa a megrendelésben foglaltakat, és határidőre el tudjon készülni a munkával.

Hasznos volt a cikk?

Iratkozz fel, ha tetszett a cikk, én pedig küldök egy emailt, ha újat írok a témában! Havi 1 összefoglaló email a következőkkel:

  • A hónap legérdekesebb marketinges újdonsága
  • Azonnal használható produktivitási tippek
  • Nulla reklám és zéró spam
  • Bármikor könnyedén leiratkozhatsz
Az oldal sütiket gyűjt. Miért?