Push marketing

Push marketing

A push marketing stratégia során a vállalatok a vásárlók elé tolják a terméküket / szolgáltatásukat a vásárlás érdekében.

Mi az a push marketing?

A push marketing stratégia során a vállalatok úgy ösztönzik a vásárlókat a termékük megvásárlására vagy a szolgáltatásuk igénybevételére, hogy a potenciális vásárlók elé tolják (pusholják) a terméket valamilyen promóciós eszköz segítségével.

A push típusú kampányok során egyértelműen az értékesítést végző vállalat van a folyamat középpontjában, hiszen ő tolja termékét a vevőre. Ilyenre rengeteg példát lehet látni a hétköznapi bevásárlás során is. Gondolj például az FMCG termékekre valamilyen szezonalitás következtében:

  • húsvéti tojások, édességek húsvétkor,
  • karácsonyi ajándékok,
  • szezonális gyümölcsök, stb.

A toló típusú reklámozással általában a potenciális vásárlót megzavarják, félbeszakítják az addigi tevékenységét. Így próbálják felkelteni a figyelmét.

Az online marketingben tipikusan ilyen jellegű megoldások:

  • pop-up és különböző felugró hirdetések,
  • villogó bannerek,
  • videós hirdetések például a YouTube-on,
  • hanggal induló weboldalak, stb.

A cél egyértelműen az, hogy eltereljük a figyelmet és egy pillanat alatt megragadjuk azt valamilyen érdekes, de mégis értéket nyújtó üzenettel (általában akcióval). Kritikus pontja az, hogy az emberek észrevegyék az ajánlatunkat. Erre találták fel a közvetlen kapcsolaton alapuló direkt marketinget.

A klasszikus reklámozásban így működnek még a hagyományos televíziós reklámok, a rádiós reklámok, szórólapok. Ezeknél a reklám fajtáknál nem kéred a reklámot, hanem kapod.

A pull marketing közvetlen eladási modell, hiszen azonnali (sokszor vissza nem térő) vásárlásra ösztönöz. Ezért lehet rövidtávon hatékonyabb, mint az ellenkezője, a pull marketing.

A push marketing előnyei és hátrányai

A potenciális ügyfél, vásárló szempontjából egyértelmű előny, hogy olyan ajánlatokkal is találkozik, amelyekre amúgy nem biztos, hogy rábukkanna. A hirdetések következtében olyan terméket is megvásárolhat, kipróbálhat, amire nem is gondolta, hogy szüksége lenne.

Az FMCG-re visszatérve: egy tipikus eset lehet az is, amikor tételes bevásárló listával érkezel az áruházba, de a jól látható akciók hatására egyéb termékeket is bepakolsz a kosárba. Ilyenkor egyértelműen elégedett leszel, főleg ha sokat tudtál spórolni.

A push marketingre mindenképp szükség van, ha a piaci szereplők számára még egy ismeretlen termékkel vagy szolgáltatással lépünk be. Ilyenkor az az elsődleges feladatunk, hogy megismertessük azt a piaccal.

Ezt a stratégiát gyakran “túltolják” a cégek és a lelkes vállalkozók, promóterek. Sokszor érezhetted már te is azt, hogy csak rád szeretnének tukmálni valamit. Az áruházaknál maradva ennek tipikus esete a random parfüm standok.

Ilyenkor valóban nem az ügyfél van a középpontban, és nem is fogja magát fontosnak érezni senki, ha nem tudjuk megoldani valamilyen problémáját. Ilyenkor a push marketing nem fordulhat át tukmálásba, erőszakos nyomulásba, hiszen pont ellenkező hatást fog elérni.

De összességében a push marketing során is találkozik a kereslet a kínálattal. Gondolj csak bele: közelednek az ünnepek és te saját készítésű adventi díszeket szeretnél értékesíteni. Természetes, hogy a termékeidet rá kell tolnod az emberekre. Ettől a push marketing még nem lesz egy rossz marketing módszer.

Vannak olyan piacok, ahol a push marketing eszközeinek használata elengedhetetlen. Egy jól felépített marketingkommunikációval ki kell zökkentened a potenciális vásárlót a rutinjából, és ki kell elégítened az igényeit egy szuper termékkel / szolgáltatással.

Hasznos volt a cikk?

Csabai Ádám

Csabai Ádám

Marketing blogger, SEO specialista, a The Pitch SEO ügynökség SEO elemzője és tanácsadója. Kérdésed van, vagy hibát találtál valahol, esetleg szeretnéd kiegészíteni az egyik cikket valamivel? Dobj egy emailt vagy Messenger üzenetet! Minden üzenetre válaszolok.
Csabai Ádám

Csabai Ádám

Marketing blogger, SEO specialista, a The Pitch SEO ügynökség SEO elemzője és tanácsadója. Kérdésed van, vagy hibát találtál valahol, esetleg szeretnéd kiegészíteni az egyik cikket valamivel? Dobj egy emailt vagy Messenger üzenetet! Minden üzenetre válaszolok.

Ezek is érdekelhetnek

Online marketing

Online marketing

Az online marketing vagy digitális marketing során az internetet használjuk termékeink és szolgáltatásaink népszerűsítésére és értékesítésére.

Bővebben
Niche marketing

Niche marketing

A niche (ejtsd: niss) kifejezést szűk, jól körülhatárolható réspiacokra használjuk, ami elsősorban a KKV szektornak lehet fontos.

Bővebben

Érdekel a marketing?

Iratkozz fel és az elsők között lehetsz, akik megkapják az új anyagot! Csak egy email címet kell megadnod.

Szorít az idő? ⏰

Nincs időd elolvasni? Semmi gond.
Küldd el a cikket emailben magadnak vagy valaki másnak:

Email küldése

Gratulálok! 🎉

Örülök, hogy elolvastad a(z) Push marketing című cikket! Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is, hogy más is tanulni tudjon belőle!
Facebook
LinkedIn