🔎

SEO szakértő

Csabai Ádám, marketing blogger, SEO szakértő, a The Pitch SEO ügynökség SEO elemzője és tanácsadója. Az évek során olyan nagy cégekkel dolgozott már együtt a hazai piacon mint a Brendon, Dockyard, Billingo, Forbes vagy a Turbó Diéta.

Csabai Ádám SEO szakértő

SEO szakértő feladatai

Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás során feltérképezzük a piacon lévő kulcsszavakat, azaz megvizsgáljuk, hogy mire keresnek a felhasználók a termékeid és szolgáltatásaid kapcsán. A kutatás alapján pedig weboldalstruktúrát készítünk. A legkülönfélébb témákban is végeztem már kulcsszókutatást: az FMCG termékektől kezdve a babatermékeken át az automata rendszámfelismerőkig.

Tartalmi audit

A tartalmi audit során megvizsgáljuk a weboldaladon lévő jelenlegi tartalmakat: azonosítjuk a jól, a közepesen és a rosszul teljesítő URL-eket, és konkrét javaslatot teszünk az organikus fejlődés érdekében. A rosszul optimalizált tartalmaktól kezdve a szükséges linkek mennyiségén át igen hosszú to-do listákat szoktam összeállítani. De a tartalmi audit elvégzésével technikai csontvázakra is szoktam bukkani.

Technikai SEO

A technikai SEO audit során feltérképezzük a weboldalad hiányosságait és hibáit a technikai SEO paramétereinek a figyelembevételével. Tudjuk, hogy mit nem szeret a Google, és azt is tudjuk, hogyha kijavítjuk a hibákat jobban fog teljesíteni az oldalad! Az évek során több organikus visszaesést oldottunk meg, de dolgoztam már kisebb és közepes weboldal migráción is.

Tartalommarketing

A tartalommarketing stratégia felállítása során megvizsgáljuk, hogy milyen blogposztokat olvasnak szívesen a fogyasztóid és potenciális ügyfeleid. Az elsődleges cél az, hogy a felhasználók ezeket a cikkeket ne egy versenytársadnál olvassák el, hanem a saját blogodon.

SEO szövegírás

Mind a kulcsszókutatás, mind a tartalmi audit és a tartalommarketing stratégia is kijelöl szövegírási feladatokat. A SEO fókuszú tartalmakat pedig úgy is meg lehet írni, hogy ne csak a felhasználóid szeressék, de a Google is. Csak ismerni kell hozzá néhány praktikát. Na meg persze a gyakorlat sem árt. Az évek során számos cikket írtam és juttattam a Google top pozíciói közé.

Linképítés

A linképítés során kialakítunk egy egészséges és ideális linkprofilt, amellyel növelhető a weboldalad hitelessége. A kompetitív és kevésbé kompetitív piacokon is eredménnyel végzünk linképítést, főként online PR-ral, ami nem csak a SEO végett hasznos, de brandépítés szempontjából sem elhanyagolható.

SEO tanácsadás

Jól hangzik mindez? Szükséged lenne egy szakértőre, hogy átnézze a weboldalad organikus eredményét és lehetőségeit? A fenti feladatokat a The Pitch SEO ügynökség berkein belül tudom vállalni. Hivatkozz nyugodtan rám.

💬

Legutóbbi előadások

Az elmúlt években több előadást és képzést is tartottam marketing és SEO témában. Ezek voltak a legutóbbiak:

Virtuálisan a külpiacon @ HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

🖥️

Google IT & Marketing tréning

@ EVK Szakkollégium, Budapesti Corvinus Egyetem

@ AJTK / Antall József Tudásközpont

@ EVK Szakkollégium, Budapesti Corvinus Egyetem

Tartalmi keresőoptimalizálás 2020-ban @ Content Plage, Kreatív Kontroll

Ismerd meg a marketing szakmát! @ Antall József Tudásközpont

Szükséged lenne egy előadásra vagy egy tréningre? Szuper! Vedd fel velem a kapcsolatot!

GTD módszer

A GTD módszer: Getting Things Done

“Arra van időd, amire szakítasz / amire szánsz / amire akarod, hogy legyen”. Ettől a mondattól sok éven keresztül a falra másztam, ha valaki ezt mondta nekem. Azonban a GTD módszer megismerése óta új értelmet nyert ez a közhely.

Marketing mentorálás

Marketing mentorálás és tanácsadás

Felkértek, hogy legyek marketing mentor egy középiskolásoknak szóló tehetséggondozó programsorozaton. Röviden összefoglaltam, hogy miről szól ez a program és miért is éri meg jelentkezned, ha érdekel a marketing szakma.

Marketing eszközök

Marketing eszközök A-tól Z-ig

Melyek a leghatékonyabb offline (azaz hagyományos) és online vagy digitális marketing eszközök? Ez a cikk erről szól és folyamatosan bővül.

A Pareto-elv jelentése

A Pareto-elv jelentése: a 80/20 szabály

A Pareto-elv, azaz a 80/20-as szabály eredetileg Vilfredo Pareto olasz közgazdász nevéhez fűződik, aki egy matematikai képlettel magyarázta az egyenlőtlen vagyoneloszlást a társadalomban. Nézzük, hogy mit is jelent ez pontosan.

Milyen volt a Google Ground Talent Camp?

Milyen volt a Google Ground Talent Camp?

2018-ban volt szerencsém részt venni a Google nyári táborán, ami az egyik legjobb rendezvény volt, amin járhattam. Az idei táborra pedig már javában tart a jelentkezés, ezért röviden összefoglaltam, hogy mi is volt ennyire jó benne, hátha te is kedvet kapsz hozzá.

Az oldal sütiket gyűjt. Miért?